Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Wat heeft U een mooie vijver, buurman

Wat heeft U een mooie vijver, buurman

by de man in de zorg on July 31, 2008

Wat heeft U een mooie vijver, buurman
Het ziet er verdomd verlijdelijk; met of zonder ei of ij uit; de vijver van de buurman. Diep is hij wel; zijn vissen zie je niet als ze op de bodem zijn; en als hij bezig is, zeg hij vaak “hij is meer dan anderhalve meter diep”. Helder, dat zeker; niet vol met alg of troep; kraakhelder.
Neen gisteren vrij.
Lekker aan de sop, stof en de zuig in huize ziekenverzorgende. Tis ook warm in mooi Hoogvleit; maar dat moet ook gedaan worden; ondanks het mooie weer. Mooi weer buiten; volop zon en ach…. binnen maar de temperatuur maar eens lekker opvoeren met de vaatwsser en de stofzuiger.
Lekker warm; de buren zijn niet thuis… Neen; niet iedereen is werkeloos in mooi hoogvliet; en ja; lekker bezig. In kortebroek en shirtje. Lekker warm; en ja; lekker zweten achter de stofzuiger. Weetje; dat klotewerk gaat ook altijd door; daar ontkom je niet aan.
Neen het word goed warm; in huize ziekenverzorgdene. Net als jullie slaap ik slecht. Plat dak; volop de zon er op aan het bakken; dat wil wel. Branderige ogen omdat je moe bent; en lang; zeer lang wakker liggen op bed omdat het gewoon te warm is. Wel een grote windwaaier aangezet. Koelt wel lekker af; naja een beetje. Lekker zweten; de windwaaier erop; en ja; nu flink verkouden. Maaaaar; vanacht wel lekker geslapen; eindelijk weer eens drie uur achter elkaar.
Neen, daarlijk laat. Werken in mijn zorgtoko. Ja; om eerlijk te zijn… het gaat wel nog daar. Niet de woonkamers; niet de slaapkamers; maar de gangen; waar geen zon op komt… ja; tis te doen. Wel afgelopen dagen echt vies thuisgekomen; en de verwachting daarlijk ook.

Weetje; de buurman heeft een mooie vijver; een diepe vijver die erg helder is en ja; dus ook schoon is. Hij moet altijd vroeg naar zijn werk; ook vanavond; en gaat ook vroeg slapen….; ook vanavond. Als ik vanavond nauw gewoon even mijn luchtbed opblaas; en een heerlijk verkoelende duik neem in de vijver? Hij zal het vast niet horen of merken. Neen, de vijver van de buurman….. te verlijdelijk; met of zonder ei of ij; om er vanavond geen gebruik van te maken. Ik denk dat ik er zerker vanavond flink van opknap; vies en klef thuiskomend van mijn job; en na een duik; in die heldere, diepe, schone, verfrissende, mooie, verkoelende vijver 😉
tot oneven

Previous post:

Next post: