Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   wat is er met mijn teen gebeurd?

wat is er met mijn teen gebeurd?

by de man in de zorg on January 16, 2012

wat is er met mijn teen gebeurd
Mijn god, heb ik dat weer in mijn avonddienst op mijn kleinschalig woonproject voor dementerende bejaarden. Meneer Pieterse is naar het ziekenhuis geweest voor het verwijden van een deel van zijn nagel van zijn grote teen. Deze was ontstoken en was zeer pijnlijk voor hem.
Meneer Pieterse is naar het ziekenhuis geweest, en men heeft daar onder plaatselijke verdoving een deel van zijn teennagel verwijderd. Men heeft het dichtgemaakt met een paar hechtingen, en omwikkeld met verband
Zo kwam hij ook de afdeling op. Een mooie blauwe smurfenkous over zijn voet. Zijn schoen kon hij niet meer aan.
Wat is er met u aan de hand, vroeg ik hem toen ik hem zag
Hij kijkt me aan.
Met uw teen vraag ik.
Hij kijkt naar zijn teen.
Wat is er met uw teen aan de hand?
Hij haalt zijn schouders op
U bent toch net naar het ziekenhuis geweest
Hij haalt zijn schouders nogmaals op
U bent geholpen aan uw teen
Is dat zo vraagt hij verbaast….. en waar dan
In het ziekenhuis
Is dat zo geeft hij weer verbaast aan.
U moet vandaag wel even rustig aan doen, u mag er niet mee lopen
Dat is goed hoor…. ik mag er dus niet mee lopen. Kunt u even mijn rollator pakken, dan kan ik zelf even naar de wc lopen….

In de avond heeft meneer Pieterse zijn verband losgepeuterd wat om zijn teen zat. Ook heeft hij vakkundig, zo vakkundig als een dementerende bewoner kan zijn, alles van zijn teen losgehaald, zodat er een open teen lag, met hechtingen er uitstekend. Hij is zelf voor dokter gaan spelen

Wat heeft u nu gedaan vroeg ik toen ik de woonkamer benen kwam
Wat?
Wat heeft u gedaan met uw teen
Hij kijkt naar zijn teen
U heeft alles losgemaakt, en het bloed
Hij kijkt naar zijn teen….. wat heb ik aan mijn teen?
U bent naar het ziekenhuis gewest voor operatief uw nagel te laten verwijderen
Is dat zo….. wanneer dan… is zijn antwoord.

Je kom veel mee, je ziet soms veel…. maar een bewoner die zelf doktertje is gaan spelen en die aan zijn verwijderde teennagelbed is gaan rommelen en pielen gaf zelf mij kippenvel. Het ziet er zo eng uit, en het moet enorm pijnlijk wezen als je zoiets doet.
En voor meneer Jansen, waarbij die teennagel is verwijderd…. die zal allen maar denken “wat is er met mijn teen gebeurd”. Hij zal niets van het ziekenhuis gebeuren herinneren, zelfs na een uurtje niet

Previous post:

Next post: