Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   het aller mooiste verjaardagskado voor een verpleeghuis bewoner

het aller mooiste verjaardagskado voor een verpleeghuis bewoner

by de man in de zorg on October 31, 2007

het aller mooiste verjaardagskado voor een verpleeghuis bewoner
Afgelopen zaterdag was hij jarig. Jarig en hij bereikte een respectabele leeftijd van hoog in de tachtig jaar. Geestelijk zeer goed bij de tijd; lichamelijk ehhhh; mensen zitten niet voor niets op een verpleeghuis afdeling; laat ik maar zeggen.
Ja; zatedag was hij jarig en hij kreeg het aller aler mooiste kado wat een verpleeghuis bewoner ooit heeft gehad; en kan wensen; in de tijd dat ik in de zorg werk. Persoonlijk denk ik dat ik het nooit meer mee zal maken en jullie….neen; ik ga er vanuit dat niemand zo’n mooi kado krijgt voor zijn verjaardag als hij of zij in een verpleeghuis zit.
Meneer; daar heb ik het over; heeft voor zijn vjaardag van al zijn kinderen een mobieltje gekregen. Een mobieltje hoor ik jullie nu denken; dat komt vaker voor. Inderdaad; een mobieltje dat komt vaker voor.
Neen; mijn bewoner heeft voor zijn verjaardag een mobieltje gekregen; op vier wielen…….een aangepaste auto!!! (inderdaad; dat waren drie uitroeptekens)

Een echte aangepaste auto; waarin hij rond gereden kan worden; zodat hij niet en nooit meer afhankelijk is van vervoer op (of onder de) maat; en als hij naar zijn kinderen wilt; die ver weg wonen of naar zijn vrouw dat hij er heen kan gaan; zonder afhankelijk te zijn van ver onder de maat presterende bedrijven. Geen uur later worden opgehaald en een uur voor afspraak worden opgehaald. Een mobieltje; een aangepaste auto; waar zijn vrouw of kinderen in kunnen rijden en hem op kunnen halen bij de zorginstellig; hem erin kunnen rijden en dat overal heen kunnen gaan en rijden waarheen zij willen en waarheen hij wil. Een dagje naar utrecht; naar zijn kinderen; naar famille in de buurt of gewoon ergens heen op een mooie dag. Een mobieltje; vier wielen; mobiliteit en vrijheid. Een aangepaste auto; waarmee je je vader of man mee kan vervoeren naar plaatsen waar je samen heen wil; en nooit meer afhankelijk te zijn van regiogrenzen van taxi’s en zo. Gaan en staan waar je wil. Je man of vader meenemen en ook als het vervoersbedrijven niet uitkomt en/of dit niet kan. Het allemooiste verjaardagskado wat aan een verpleeghuis kan worden gekregen kreeg deze beste man; die afgelopen zaterdag een rspectable leeftijd bereikte. Mobiliteit en vrijheid. Wat voor waanzinnigs moois kan je je vader of man geven. Super!

Previous post:

Next post: