Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   wees zuinig op mijn centen

wees zuinig op mijn centen

by de man in de zorg on October 25, 2010

wees zuinig op mijn centen
Afgelopen week kwam het bericht naar buiten dat het pensioenfonds zorg en welzijn onder de dekkingsgraad zat. Het pensioenfonds zorg en welzijn, het oude pggm, waarbij ook ik als werknemer in de zorg bij zit.
Mijn pensioenfonds waaraan mijn werkgever, neen mijn werkgevers, ik heb er al een aantal op mijn lijstje staan, en ik al jarenlang veel geld betalen om later een droge boterham te kunnen eten als ik oud ben.
Een droge boterham, zonder boter kaas of worst, want als je oud bent is je pensioen geen vetpot.
Ze zitten nu op vijf en negentig procent, en de verwachting is dat de dekking nog omlaag gaat.

Ik was blij toen afgelopen maanden de cijfers naar buiten kwamen en dat mijn pensioenfonds er niet bij zat, maar na de brief die ook ik als werknemer in de zorg kreeg een aantal maanden geleden, kon ook ik er vanuit gaan dat het mis zou kunnen gaan, ook bij pensioenfonds zorg en welzijn. Wel gelijk geabonneerd op de nieuwsbrief die ik kon krijgen om op de hoogte te kunnen blijven, maar de media is en was ons voor. Mijn of ons pensioenfonds kan de dekking niet meer geven.
Alles heeft te maken met de crisis, waar ons land in verkeer, en de gevolgen van aandelen en wat dan ook die minder waard zijn geworden. Alles is geinvesteerd in fondsen en wat dan ook, en deze zijn minder waard geworden.
Mijn geld geinvesteerd in fondsen waarin ik zelf als jan de werkman nooit zou investeren. Neen, mijn spaargeld, dat gaat niet naar aandelen of wat dan ook, maar naar de bank. Zelfs de laagte rente bij de postbank, een half procent of zo, bied mij veiligheid. Veiligheid dat het niet minder word, en die halve procent is mooi meegenomen, hoe bizar weinig dat dat ook is. Mijn spaarcenten halveren niet bij de bank op deze rekening, en ik loop geen enkel risico.

Bij ook mijn pensioenfonds denken ze zo niet. Mijn geld, of ons geld staat overal en ik wil ook niet weten welk groot risico er op welke investering staat. Vast staat dat het over mijn centen gaat, mijn droge boterham voor als ik oud ben, en het is niet goed gegaan…… mijn zuur verdiende centen voor mijn oude dag….
Beste pensioenfonds zorg en welzijn…. wees alsjeblieft zuinig op mijn centen, ik sta er elke dag al keihard voor te werken en doe denken net zoals ik. Liever een lage rente op een bank, dan een kapitaal wat je kan kwijtraken. Het gaat immers om mijn centen en mijn droge boterham voor de toekomst

wees zuinig op mijn centen
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: