Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Weg met het algemeen dagblad!!!!

Weg met het algemeen dagblad!!!!

by de man in de zorg on March 21, 2005

21-03-05
weg met het lagemeen dagbad
Tis een klotekrant;
Het Algemeen Dagblad; de verplegers zijn blij dat hij opgeheven word. Evenals het Rotterdams Dagblad. Wat moet men in de zorg nou met die waardeloze kranten; die lezen de verzorgers op hun werk in zo’n vier uur uit.
Geef de verpleging maar die dikke Telegraaf op zaterdag kunnen ze heel de avond niets doen op hun werk.

Tis rustig in de avond op een verpleeghuisafdeling
De dagdienst?laat iedereen op bed. Waarom zouden ze mensen uit bed halen als ze er s’avonds weer ingaan toch?
Oke een enkeling is op. Een familielid stoort de verpleging terwijl ze de krant zitten te lezen.
Mijn vader heeft in zijn broek gedrukt. De verpleegster ruikt; snuf, snuf; ach zegt ze ik ruik nog niets; kom het over vier uur wel even helpen.
Dag ik moet plassen, vraagt een bewoner aan een verzorgende terwijl deze naar de koffie automaat loopt. Ach maak je niet druk zegt ze; in een incontinentie verband kan anderhalve liter; en maak je daar niet druk hierover; als jullie als familie denken dat ze vanavond nog wat te drinken krijgen mogen jullie dat blijven denken; wij ziekenverzorgenden geven de bewoners geen eten en drinken.
Ze drinkt net m’n zevende bak koffie; sorry zegt ze tegen een bewoner; nu helaas is er voor jullie niets meer.
Ze loop naar het kantoor; de bel gaat; ze druk de zoemer in het kantoor uit. Lastig zo’n bel denk ze. Ze leest net de reisbijlage in het Algemeen Dagblad.
Word geklopt op de deur. Sorry; effe pauze en ze gaat verder met het Rotterdams Dagblad.
Waardeloze kranten trouwens. Als ze begint met haar dienst en ze leest ze beide dan is ze om zevenuur s’avonds al klaar.
Ken beter de Telegraaf lezen; zegtt ze tegen haar ingedutte collega; daar ben je als je veel kofiie drinkt en urenlang pauze houd wel een avonddient mee bezig.
Ach ze zullen in het forum van NOVATV.nl wel gelijk hebben als je deze onderstaande berichten lees op het forum. Of toch niet…..als je eronder verder leest!!!!

<b>verpleeghuizen </b>
De beste zorg krijgen de verzorgende zelf. Er is nooit geen tijd voor iets. Er is altijd tijd om te vergaderen hoe de organisatie beter kan (lees: voor de verzorgende). Altijd aan het vernieuwen en nooit iets stabiliseren leid er toe dat iedereen overal mee bezig is behalve zorg geven.

<b>gewapend ingrijpen </b>
Vergaderen, koffie leten, snauwen, beschimpen en verwaarlozen. Haal dat maar eens uit bij familie van woonwagenkampbewoners, hells angels etc. Kennelijk zit de schrik er niet in. Wie zoiets mijn vader of moeder zou aandoen kan van mij ernstige moeilijkheden verwachten. NOVA, plaats dit nou maar, want die lange klaagzang maakt geen indruk.

<b>koffie drinken </b>
Heel veel koffie drinken en lang op de wc blijven zitten zijn ook truukjes om te zeggen dat je te weinig tijd hebt. Het is allemaal desinteresse en respektloosheid. Er moeten bewakingscameras komen. [/i]

Kad gisteren avonddienst. Kep m’n benen uit m’n lijf gelopen om zorg te even; goede zorg. Je heb van die verpleegsters en verzorgenden; zoals het team op mij afdeling; die altijd door gaan en vragen van bewoners serieus nemen.
En er zeker wat mee doen.
Bij ons komen de mensen uit bed; elke dag allemaal; tenzij dat iemand 39 graden koorts heeft en dergelijke.
Oke; was laat met eten; ze kregen goed te eten en drinken; alle medicatie is goed en veilig gedeeld; ondanks een niet optimale bezetting.(waar mijn werkegever ook niets aan kan doen; er word te veel bezuinigd op zijn te besteden budged)
Hoe en waarom?
Omdat wij; ja wij; onze pouze voor een groot deel inleveren om de mensen goed te verzorgen. Onze pauze; eigen tijd; een half uur; is niet altijd; niet veelal een half uur; als er een bel; gaat reageren we en helpen we; ook al zitten we aan onze warme prak.
Was druk gisteren; deert me niet; kom om te werken; ‘k werk officieel tot kwart voor elf.
Half twaalf ging ik naar huis. waarom?
Te lang koffie gedronken……? Neen; we leveren met het team zorg aan mensen; goede zorg en leveren en verzorgen de bewoners ondanks alles goed.
We knokken voor de bewoners en er doen er alles aan om dit zo te houden.
En daarvoor zullen we veelal niet zoals in een fabriek exact op tijd weggaan; maar pas naar huis gaan als de zorg netjes en goed is afgerond.

Previous post:

Next post: