Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Welkome back

Welkome back

by de man in de zorg on October 7, 2004

welkome back
De eerste werkdag na mijn vakantie. Was erg veel gebeurd en veranderd op de zorgafdeling. Schrok wel. De harde realiteit van het verpleeghuis is dat ook mensen overlijden.
Drie nieuwe bewoners zijn er gekomen en de kamers zijn op 1 na allemaal bezet. Even kennismaken en zeer goed het zorgdocier lezen van deze nieuwe bewoners. Kep ze nog niet verzorgd. Zal even wennen wezen aan elkaar maar ongetwijfeld zal ook hiermee een leuke band mee worden opgebouwd. Ook met de familie is dit belangrijk; geef ons de tijd.
Wel leuke reacties gehad van de bewoners.
Ja; somatiek. Mensen vragen na je en hoe je heb gehad en dat ze je hebben gemist. Leuk om te horen. “Was het daar ook zo koud” vroeg een bewoner die het veelal erg koud heeft. Jeempje “wat ben jij bruin”; je lijkt wel een Medenederlander.
Mensen geven uiting van wat je als verzorger voor hen betekend. Leuk.
Ik had wel zin om weer te gaan werken.
Nee; ik ben niet iemand die puur voor de centen dit werk doet hoewel ik het ook niet voor niets doet. Oke bijna voor iets kijkend naar de salarissen in de gezondheidszorg. Ja, leuk om weer aan het bed te staan en wetende dat jouw zorg en aandacht veel betekend voor de bewoners. Leuk om dit regelmatig te vernemen.
Volgende week een evaluatie gesprek over mijn functioneren op de afdeling. Twee maal per jaar wordt er terug gekeken naar het functioneren als werknemer in het afgelopen half jaar. Best belangrijk zo’n gesprek vind ik.

welkome back
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: