Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Wereld aids dag

Wereld aids dag

by de man in de zorg on December 1, 2005

Wereld aids dag
01-12-05
Vandaag vrij; gisteren gewerkt.
Vandaag wereld Aids dag. Een belangrijke dag; omdat we op deze dag weer eens wakker worden geschud door de televisie.
Vandaag de berichten in de media van hoeveel mensen er dit jaar zijn overleden aan aids en hoeveel mensen er nu aids hebben.
Schrok er vanmorgen van op de televisie. Tis stom; dat je omdat nu het in de media is, er pas weer bij stil bij gaat staan hoe vreselijk deze ziekte is. Veelal gaat het gewoon langs je heen en sta je er niet bij stil; zoveel aidsdoden; zoveel mensen besmet.
Hoe het uit kan maken of je in “de westerse wereld” woont en aidsremmer heb; en/of je aan de andere kant van de wereld woont of in africa dat je gewoon sneller doodgaat….omdat ze er niet zijn of onbetaalbaar zijn; althans die aidsremmers.

We sturen mensen naar de maan en kunnen alles; maar helaas hebben we nog niet een medicijn gevonden wat tegen deze vreselijke ziekte helpt.
We hebben nog een lange weg te gaan; ben ik bang.

Maarja; gisteren gewerkt; op de emz; de extra murale zorg.
Anders; zeker kijkend naar hoe ik in het verpleeghuis werk. Klinkt raar maar toch; een wereld ging voor me open. Eigen kamers, eigen spullen maar vooral spullen waar ik in het verpleeghuis maar van kan dromen.
Eigen liften en hoge technologien op de kamers. Sta ik op een verpleeghuisafdeling met twee passieve liften op zestien passieve bewoners?te “klootzakken”.
Vond het leuk, vond het anders.
Ze werken daar wel met urenregistratie. Zoveel minuten voor die zorg en zoveel minuten voor die zorg. Valt mee te spelen is mij gebleken, maar hoe kan dat blijken met naar 1 dagje meelopen daaro.
Tis anders de extra murale zorg; waar ik dagje meeliep omdat daar te weing mensen voor de zorg waren.
De extra murale zorg lijkt me wel leuk. Wel enorm goed je werk; maar lichamelijk minder belastend voor je boddy; misschien klinkt het raar; ondanks dat mij materiaal goed is op m’n afdeling; ze hebben daar wel enorm goed materiaal.
Anders dan in het verpleeghuis; geen units maar een lange gang met kamers met eigen spullen; waar mensen best wel zelfstandig wonen.
Vond het leuk en als ik eerlijk ben……laat maar.
Het was wel leuk om dat een dagje te doen, te zien wat ze daar op de exra murale zorg doen en deden. Sprak me wel aan; zonder dat ik mijn eigen werk in het verpleeghuis zou kunnen en ook zou willen missen.

Previous post:

Next post: