Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   werkdruk maak je zelf……

werkdruk maak je zelf……

by de man in de zorg on January 17, 2008

werkdruk maak je zelf……
werkdruk maak je zelf…… ja; daar denk je zelf even over na…..
Hieperdepiep; onder het motto; meer met hetzelfde is eindelijk de onzin van het tijdverspillen in de ochtend aangepakt. Hieperdepiep; omdat er veel geklaagd werd in de ochtend over werkdruk; terwijl het anders toepassen van tijd bij de “overdracht” en meer ; veel tijd bespaard. Veel geklaag; veel ja……..geklaag; hoe kwam men zonder het wel en wee van ja……kinderen; kleinkinderen; schoonmoeders; poezen en meer, de dag door; het weer bericht niet te vergeten. Ja; daar heb je wat aan als je heel de dag binnen ben op je werk….(on)zinloze tijdverspilling.
Tijd verspillen aan dit soort zin en onzin; die allemaal ten koste ging van idioot veel zorgminuten; daar praat ik over; waar ik soms op deze log al tenenkrommend ben op ingegaan. Zorgminuten die opgeteld alleen al bij de overdracht tot een gigantische berg tijd opliep; verspilde tijd.
Tijd voor gezelligheid die eigenlijk voor zorg was bestemd en ja; tijd waarover men te vaak liep te klagen en te zeiken dat het zo druk was. Hieperdepiep; eindelijk is er ingegegrepen in dit soort zin en idioot grote onzin. En ja ; die gasten die zoveel tijd besteden aan dit soort belangrijke dingen en dit soort onzin in stand hielden; vertikken het opeens om op zeven uur te komen om dit te doen; in eigen tijd wel te verstaan. Het gezellig keuvelen en beppen; en en ja..tijdverspillen.
Eindelijk heeft “de baas” ingegrepen; misschien onder een ander motto dan gedacht; maar eindelijk is deze onzin weg; en ik hoop voorgoed. Eerder beginnen en en ja; we werken er een poosje mee; enorm tijd besparend. Neen; kep het er veel over gehad over mededwarsliggers; en dit item. Het te laat opstarten…zorgminuten verliezen en meer; beseffend dat je niet alleen voor de gezelligheid hier komt….ik niet tenminste; ik kom voor zorg naar mijn job. En gezelligheid; die vind ik thuis; bij mijn vriendin.
De baas greep eidelijk in; hakte het idioot veel tijd verspillen in stukjes en ja…… waarempel…. de zelf kunstmatig gecreerde werkdruk lostte op en verdween als sneeuw voor de zon.
Werkdruk creer jezelf…zeker als je opstart zo tijdverspillend is en zo veel minuten verliezend groot is; want er is zeer veeltijd en zorgminuten gewonnen. Dank U!

Previous post:

Next post: