Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Wie is er jarig?

Wie is er jarig?

by de man in de zorg on June 29, 2009

Wie is er jarig?
Al dagen waren we het al aan het aangeven aan een vrouwelijke bewoner wonend op mijn kleinschalig woonproject voor dementerende bewoners.
“Vrijdag bent u jarig, u word 84 jaar jong”.

Vrijdag op de dag aan het werk op de afdeling. Stoel van haar, zij was de jarige; versiert; en ook woonkamer versiert. Puur om bewoners prikkels te geven dat ze jarig zijn, en/of dat er iemand jarig is.
Bij het bed met zijn allen gezongen bij haar en gefeliciteerd. “Gefeliciteerd met uw 84 jaar jonge verjaardag”.
Rond tien uur met alle bewoners en al het personeel op de koffie geweest bij haar in de woonkamer. Koffie met gebak voor de bewoners was er en ja voor haar gezongen, wederom. Gefeliciteerd en cadeautjes uitgepakt. Ze genoot zichtbaar en ook het “lang zal ze leven” zong ze herrieop mee. Ze genoot zichtbaar van alle aandacht die op haar gevestigd was.
Ook toen later op de dag haar familie kwam met en cadeautje, zag ze dat ze blij was. Blij om haar kinderen te zien en van de mooie cadeautjes die je een moeder kan geven als ze is op genomen in een zorgstelling. Cadeautjes zoals lekkere luchtjes en kleding. Familie is lang gebleven en er heerste een leuke sfeer onderling.

Tussen de middag kom ik de woonkamer binnen.
“Wat is het hier mooi versiert”; gaf ik de bewoner aan waarbij zoveel rond haar verjaardag is gebeurd en gedaan.
“Ja mooi he”; gaf ze aan.
“Zou er iemand jarig zijn” vroeg ik haar.
Ze halt haar schouders op en kijkt om haar heen en vraagt aan de “buurvrouw” naast haar aan tafel “wie is er jarig vandaag”???
Tot oneven

Previous post:

Next post: