Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Wie zijn hoofd niet gebruikt heeft tenenkaas

Wie zijn hoofd niet gebruikt heeft tenenkaas

by de man in de zorg on February 16, 2006

wie zijn hoofd niet gebruikt heeft tenenkaas
Nee gisteren was ik er een dagje niet. Moest s’avonds weg. Ja; het leven gaat door buiten mijn log en mijn log is niet moeten; wel willen; geen hoofd maar bijzaak.
Dus ja; soms kom het je niet uit om te plaatsen; gisteren te druk in mijn prive leven.

Gisteren waardeloos. Doe ik er alles aan om op mijn werk geen natte voeten te hebben; tis vies en goor en je kweek “tenenkaas” ermee; en dat voorkom ik deels door bijvoorbeeld die laarzen aan te doe bij het douchen van bewoners. Ja; natte voeten op het werk is niet lekker; je voeten zien er na een dag zo appart uit als je de gehele dag met natte Birckenstocks aanloop.
Dus ja; dinsdag thuisgekomen; nog steeds via de bleurizooi die in december 2005 klaar moet wezen. Kan wel binnenkomen maar ik moet als ik thuiskom mijn fiets in de schuur zetten en via een andere straat naar de voordeur lopen. Ja; het ligt nog steeds open en met die regen is het een enorme zooi geworden, nog steeds vrachtwagens met zand en aarde in de straat.
Dus ja, omgelopen maar de modder zat tot de rand van mijn schoenen. Zet ze even buiten dacht ik en s’avonds ben ik ze helemaal vergeten om binnen te zetten.
Gisteren stond ik op, regen in mooi Hoogvliet. Takkeweer; waarvan je weet dat je er toch door heen moet naar je job.
Dus ik wil mijn schoenen pakken en besef dat ze buitenstaan. Ja; de gehele nacht. Ik pakte ze en ik was blij. Ze waren schoongeworden en alle bleurie was er vanaf. Ik pakte ze en was geheel niet blij. Ze hadden de gehele nacht buiten gestaan in de regen.
Stap er in en mijn voeten zijn gelijk zeiknat.
Ahhhh lekker denkt degene die er alles aan doet om op het werk niet de gehele dag met natte voeten te lopen.
Ja toch naar mijn werk toe en op mijn werk droge sokken in natte schoenen aangetrokken weer….
Naja ; je weet, dat schiet geen bal op. Dus de gehele dag daarop gelopen; natte schoenen, natte sokken. Waardeloos en vies en thuiskomen en mijn schoenen uittrekken en denken. Wat kan een mens toch stinkende voeten hebben.
Dus ja; daar leer je van denk ik; zet ze binnen op een zak; dan kan je s’morgens droge schoenen aan; niet gedaan.
Dus ja gisteravond weggeweest; schoenen buiten laten staan; zaten onder de blurie en erachter gekomen dat het gisterenavond weer flink had geregend in mooi Hoogvliet. Vanmorgen naar mijn werk; trek droge sokken aan en merk dat ik weer in natte schoenen sta…
Ik weet niet hoe dat zit met die ezel en die steen.
Stote die zich nauw drie of vier of zeven maal tegen dezelfde steen?
Morgen werken. Kep ze ondanks modder maar binnen op een plasticzak gezet.
Prettiger werken en naar je werk gaan met droge voeten; )

Previous post:

Next post: