Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  yoast seo wordpress plugin

yoast seo wordpress plugin

yoast seo wordpress plugin
yoast WordPress SEO plugin is de meest complete SEO plugin die er vandaag de dag bestaat voor de WordPress.org gebruikers. Het bevat
alles van een tool die je helpt bij het optimaliseren van je paginatitels, meta omschrijvingen en keywords tot en met het generen van XML sitemaps, en vele optimalisatie opties daar tussen in.
Download the plugin via wordpress.org. zoek bij extend, plugins op yoast, en daar vind je hem.
Hieronder staat een volledige lijst met mogelijkheden van de basis plugin.
Mogelijkheden van de WordPress SEO Plugin
1.Post titels en meta omschrijvingen
2.Robots Meta configuratie
3.Canonical
4.Breadcrumbs
5.Permalinks opschonen
6.XML Sitemaps
7.RSS-verbeteringen
8.robots.txt en .htaccess aanpassen
9.Je head section opschonen

1 Post titels en meta omschrijvingen
WordPress SEO maakt templates aan voor de titels en de meta omschrijvingen voor alle soorten pagina’s, dus of je maakt een
template aan en denkt er verder niet meer over na, of je kan gebruik maken van de WordPress SEO meta box om de titel en meta
beschrijving volledig te optimaliseren van je bericht, en gebruik van de mogelijkheid om van te voren te bekijken hoe het er in Google uit komt te zien.
Voeg daar de mogelijk aan toe om een focus keyword te gebruiken, dat wordt gebruikt om je te laten zien hoe het terug zou komen in je zoekresultaten, dat schept de mogelijkheid om alles onder controle te krijgen met betrekking tot je ranking in Google.

Zoals je kunt zien, test de plugin automatisch de belangrijkste gebieden van je content voor het gebruik van je focus keyword, zodat je heel goed je pagina kunt optimaliseren voor het gekozen focus keyword dat je nodig hebt.

2 Robots Meta configuratie
Of je nu een single post of een pagina uit je index wilt houden, of je wilt een compleet deel van je website onvindbaar maken voor de zoekmachines: het kan allemaal met de WordPress SEO plugin. Standaard verborgen onder de “advanced” knop bevindt zich de meta robots instellingen waarmee je een keuze kunt maken voor welke setting dan ook op basis een pagina.

Maar je kunt ook kiezen voor het niet indexeren van een bepaalde categorie, tag of custom taxonomy:

3 Canonical
Toen Google het ‘canonical link element’ introduceerde geïntroduceerd, om de originele pagina met dezelfde inhoud als afgeleide pagina’s van elkaar te onderscheiden binnen je website. Daar werd eerst een plugin voor ontwikkeld maar is later toegevoegd aan de ‘core’ van WordPress.
Deze werken prima, met een voorbehoud: ze werken alleen voor enkele berichten en pagina’s en niet voor de categorieën en tags, niet voor de homepage. De WordPress SEO plugin lost dat probleem op, en stelt de juiste canonical in op elke pagina.

4 Breadcrumbs
Breadcrumbs code word op dit moment al vaak gebruikt in de meeste (premium) themes. Gebruik makend van de zelfde code, geeft de WordPress SEO plugin veel meer controle over deze ‘breadcrumbs’. Je krijgt voor elk type bericht bepalen welke taxonomie hij moet laten zien. Je krijgt nu voor elk bericht, pagina of taxonomie bepalen welke titel er gebruikt moet worden. Volledige controle, dat is waar met deze WordPress SEO plugin om draait.

5 Permalinks opschonen
Stel iemand gebruikt vreemde code achter de URL die ze naar jou toezenden waardoor de URl niet op de juiste pagina uitkomt. Dat is nu heel eenvoudig op te lossen door een simpel vinkje te zetten Dat er voor zorgt dat alle ongewenste code verdwijnt en je content gevonden word onder URL zoals jij het graag wilt hebben. Als je gebruik maakt van de ‘Google Custom Search Engine’, zal het plaatsen van nog zo’n vinkje voorkomen dat de zoekmachine weigert als deze gebruikt maakt van deze functie.

6 XML Sitemaps
XML Sitemaps zijn een essentieel onderdeel van je SEO, en wordt daarom ook gebruikt in de WordPress SEO plugin. Er zijn natuurlijk andere plugins die dit doen maar deze communiceren vervolgens niet met je SEO plugin. Dat betekent bijvoorbeeld als je een noindex op een pagina hebt staan om te voorkomen dat het weergegeven wordt in Google, dat deze nog steeds in je sitemap verschijnt. Het zelfde geldt voor taxonomies. Deze plugin doet dat allemaal wel en maakt ook gebruik van een XSLT stylesheet zodat mensen hem ook gewoon kunnen lezen.

7 RSS verbeteringen
De WordPress SEO plugin geeft je de mogelijkheid om content toe te voegen aan het begin of het einde van een post, zodat je kunt terug linken naar je website en het specifieke bericht.

8 robots.txt en .htaccess aanpassen
Het aanpassen van je robots.txt en htaccess-bestanden wordt nu nog eenvoudiger: je kunt ze rechtstreeks aanpassen vanuit je WordPress SEO plugin, zodat je ze gemakkelijk kunt controleren en eventueel aan kunt passen.

yoast seo wordpress plugin
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg