Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   zeer moeilijk

zeer moeilijk

by de man in de zorg on August 8, 2007

zeer moeilijk
Soms neen je dingen mee naar huis; en het houd je bezig. Urenlang; dagenlang. Je praat er thuis veel over en ook op je werk. Denken en hopen.
Neen, soms krijg je van die bewoners op de afdeling die je bezighouden. Enorm bezighouden. Ondanks profecionaliteit en deskundigheid; van jezelf en ook je team; van allen, ondanks goede afspraken met artsen en iedereen; bijscholing; weten hoe te handelen in een acute situatie. Een ieder weet hoe te handelen en wat te doen. Het komt bij een ieder aan op snelheid; deskundigheid, efficientie en weten waarvoor je staat. Hetgene waarvoor je allen heb geleerd verdomd goed en snel uitvoeen. Eerst handelen; in het allergrootste belang van de bewoner; snel materiaal pakken, Handelen met een Hoofdletter.
Handelen en spuiten; in het allergrootste balang van een bewoner; het leed wat hem op dat moment overkomt; klinkt raar enigsinds menselijk te houden………..
Neen; ik kan er niet teveel over schrijven; zou het wel willen; privacy en meer; maar toch. Wil er wel over schrijven. Ik denk dat ik nu schrijf niemand schaad; nog de bewoner; team of werkgever. Mezelf uiten; net zoals velen bij mij op m’n afdeling. Uiten. Zoals ik ook thuis en nu ook weer hier doe.
Soms krijg je van die bewoners waarvan je; het klinkt raar; hoopt; dat als hetgeburd niet bij jou is. Niet omdat je het niet kan; maar omdat er nadat er is gehandeld enorm veel van je word gevergd en het misschien wel enorme effecten heeft op jezelf. Elke dag kom ik; kan morgen; vandaag; over een week of over een maand gebeuren. 1 Ding staat vast; het gebeurd. Ondanks dat ik dskundig ben; weet hoe te handelen en alles gebeurd volgens richtlijnen en volgens de wens van….hoop ik elke dag dat ik werk 1 ding. Als het geburd; alsjeblieft; alsjeblieft; niet bij mij als ik er alleen voor staat………..

Previous post:

Next post: