Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   hoe was je een eikel

hoe was je een eikel

by de man in de zorg on February 5, 2010

hoe was je een eikel
Neen; zo gaf mijn vriendin dit niet aan tegen mij 😉 ; maar het is wel een pakkende titel; die perfect het probleem omvat waar mijn vriendin tegen aan liep op haar werk. Om even kort te sluiten; mijn vriendin; ook werkend in de ouderenzorg; doe ook net zoals mij leerlingen begeleiden. Begeleiden; ook het leren wassen. Bij het wassen horen natuurlijk ook de schaamstreek van een mannelijke of vrouwelijke bewoner bij.
“Zeg johan…. hoe was jij een” … mijn god; hoe schrijf ik dit nauw weer op.

Oke; even kort de anatomie van een man; in het zeer kort beschreven. De uitwendige geslachtsorganen van de man bestaat uit een penis; eikel en voorhuid. Mijn god; je moet echt van mars komen wil je dit niet weten toch? Oke; maar heb heb van die gasten…. aankomende professionals in de zorg; die vijftien jaar getrouw zijn die dit niet weten; geloof me maar kijkende naar het voorbeeld waarmee mijn vriendin aankwam. Bij de basiszorg “moet bij en man ook de voorhuid over de eikel worden getrokken bij het wassen van de schaamstreek”.

“Zeg johan…. hoe was jij een….” was dus haar hele domme vraag aan mij. Domme vragen bestaan niet; althans dat dacht ik; maar nu weet ik het zeker; domme vragen bestaan!
“Mijn god; wat vraag je me nauw voor stoms vriendin”; gaf ik aan tegen mijn vriendin; “wat bedoel je precies”?
“Nauw; zoals ik het bedoel”.
“Natuurlijk vriendin; anders ja; dan word het zo’n drapzooi en dan gaat het ontsteken en ja doordat het gaat ontsteken; word de opening van de voorhuid zo klein dat de opening voorop de eikel klein word; mannen plassen niet via de oren; dus ja; dat is de enige opening waardoor een man kan plassen”.
“En doet dat pijn als de voorhuid gaat ontsteken” vroeg mijn vriendin aan mij”?
“Moet ik daar echt op antwoorden? Ik wil het niet weten; vriendin; het lijkt me verdomd pijnlijk; gelukkig…. ja..weer vast met mijn stukje…. Oke; het moet gedaan worden bij een man als je die was in de zorg”. “Maar hoezo vraag je me dit vriendin”?
“Nauw Johan…. ik heb een leerling; en ja het valt me op dat deze de voorhuid niet wegtrek; om een eikel te wassen”.
“Heb je het wel aangegeven dat ze dit moet doen”?
“Natuurlijk johan; maar ik was vanmorgen weer bij haar en nog deed ze het weer niet; maar ik heb het idee dat er een aardige bloementuin is aan het ontstaan onder de voorhuid”.
“Ja; vriendin; het hoort gewoon; het basiszorg en ja; wat of hoe; een eikel word mee gewassen; hoe lullig dit ook klinkt; moet; anders krijg je ontstekingen; die zeer pijnlijk zijn voor een mannelijke bewoner; of zoals het in de protocollen staat; de mannelijke zorgvrager”.
“En wat zou jij tegen die leerling zeggen”?
“Ze is getrouwd vriendin”?
“Ja; een jaar of ja….twintig”
“Thuis laten oefenen bij haar man; kan ze het op haar werk; het geoefende in praktijk brengen 😉

Basiszorg…. ook het wassen van de eikel…. helaas kom je te vaak dichtgegroeide eikels tegen. Loop je thuis (mijn god…thuis; of ik hoop ook niet in de praktijk van de zorg; al hoewel ik het te vaak ben tegengekomen); loop je thuis ook tegen dit probleem aan; de oplossing vanuit de praktijk van de zorg. Spuitje met water onder de voorhuid bij de eikel en de vloeistof krachtig inspuiten terwijl je dit op diverse plaatsen onder de voorhuid doet. Het vuil spuit je weg; en de ontsteking zal door het verminderde vuil minder worden. Herhaal dit enkele dagen dan past de voorhuid weer over de eikel heen.
(Dit voor al die mutsen en eikels; die een opleiding in de zorg volgen die dit “onderdeel van een man vergeten”)
tot oneven

Previous post:

Next post: