Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Zeg nooit je kan me altijd bellen als er iets is

Zeg nooit je kan me altijd bellen als er iets is

by de man in de zorg on January 30, 2006

Zeg nooit je kan me altijd bellen als er iets is
30-01-06
Je heb van die collega’s met een gouden hart voor hun werk. Zijn er altijd en weten erg veel, zeer veel. Ze zijn zeldzaam en sommige van die goede collega’s zeggen ook wel eens…..”je kan me altijd bellen als er iets is”.

Dit overkwam ook een goede collega van mijn vriendin.
Mijn vriendin had late dienst van het weekend en ze werken daar met het GIZ; een electronisch zorgdocier. Ook overdrachten van de dag en de nacht en zo worden daar mee uitgeprint.
Zo ook in de avond van mijn vriendin.
Ze zag er tegenop en wist niet wat en hoe te doen; dus vrijdag had m’n vriendin naar haar collega al opgebeld. Een briefje had ze zelf gemaakt hoe het werkte en hoe het printen ging.
“Ach je belt me maar als je er niet uitkomt”; gaf de collega van mijn vriendin aan. Een supercollega van mijn vriendin; dat zeker.
Overdag was het goed gegaan en mijn vriendin ging vol goede moed aan het einde van haar late dienst printen…printen….printen…printen?????
Hij doet het niet……….
Ze is lang bezig geweest om hem aan de praat te krijgen en wat ze ook deed….alles behalve het goede.
“Je kan me altijd bellen” had de collega van mijn vriendin gezegt.
Wou eigenlijk niet bellen;maarja; mijn vriendin kennende…als ze iets doet, doet ze het goed en wil ze het perfect hebben.
Na lang overwegen haar collega maar opgebeld die had gezegt “je kan me altijd bellen als je er niet uitkomt”.
En ja hoor na een uitleg van de collega is ze eruitgekomen; althans deels.
De collega van m’n vriendin zou gisteren op de dag; ze kwam terug op haar vrije dag; alles nog even nalopen en kijken wat er fout was geweest.
Dus ja; ze kwam thuis van haar werk zaterdagavond.
Rotprinter; kwam er niet uit maar heb m’collega maar opgebeld om het te vragen. Een groot gevoel van spijt doordat ze had gebeld begon haar te kwellen.
Bellen; had het beter niet kunnen doen en al pijnzend en piekerend ging ze naar bed. Neen ik bel nooit meer; heeft ze talloze malen gezegt tegen mij.

De collega is geweest op zondag en heeft het hele printergebeuren van het GIZ nagelopen. Alles werkte perfect en uitgelegt hoe het ging. Oke; prima. Bij mijn vriendin ook weer op de dag toen haar collega er was.
In de avond ging ze de uitdraai maken van de avonddienst. Dacht ze …..weer die printer die weer niet deed wat ze wou. Lijkt of er een webcam opzit gaf ze aan tegen mij. Als ik bij die computer en die printer zit; loopt alles vast doet het niet of sorry hoor; verdomt alles het. Het gehele printgebeuren zoals haar cllega had uigelegt en ook s’middags werkte……deed het in de avond weeeeeer niet.
Na tachig printjes en een hoop ergenis is ze er uitgekomen…deels.

Je heb van die collegas die zeggen”je kun me altijd bellen als er iets is”.
Zeg dat nooit te hard als je GIZ coach bent. Je telefoon zou wel eens om 22.45 s’avonds kunnen gaan.
“Mijn printer doet het niet”

Previous post:

Next post: