Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   zeker een slechte jeugd gehad

zeker een slechte jeugd gehad

by de man in de zorg on April 13, 2008

zeker een slechte jeugd gehad
marathondag in rotterdam
Neen, ik zag hem; mijn oude buurman van vroeger; lopen in de supermarkt in de buurt. Ik zei “hallo”. Ja; hij antwoorde ook en liep schuchter verder. Een man; goed op leeftijd en in een paar maanden geheel gebroken. Zie zijn gezicht en zie dat hij in deze paar maanden; jaren ouder is geworden. Teruggedoken in zijn jas en snel lopen waarheen.
Een man; een gezin wat hij had. Een gezellig gezin; ken hem al een poos en ja; altijd bijna het ideale gezin. Hij altijd hardwerkend; zij altijd thuis, voor de kinders. Gingen op vakantie; en ja; kwamen niets tekort. Een model gezin; zonder drugs, drank of wat dan ook voor klotezooi. Een gezin wat overal bij betrokken was; volop in het verenigings leven en ja; altijd veel vrienden. Vrienden waar ze heen moesten of die bij hen over de vloer kwamen. In al die tijd dat ik hem ken; nooit geen ellende of negative dingen over hem en zijn gezin gehoord. Een goed gezin; waarin het prettig opgroeien is en ja; een gezin met veel warmte en geborgenheid. Lieve kinderen; en ja; ook daarmee ging alles goed en voorspoedig. Geen gekke dingen of wat dan ook; komend door een goede opvoeding met zoals balkenende zegt; “met normen en waarden”.

Neen, ik zag hem lopen; mijn oude goede buurman van vroeger; in de supermarkt in de buurt. Zei “hallo”. Ja; hij antwoorde ook en sliep schuchter verder. Een man; goed op leeftijd en in een paar maanden geheel gebroken. Zie zijn gezicht en zie dat hij in deze paar maanden; jaren ouder is geworden. Teruggedoken in zijn jas en snel lopen….waarheen.

Onlangs is er in de buurt van mooi Hoogvliet iets ergs gebeurd; om het zo maar op te schrijven wat de landelijke media in zijn greep heeft gehouden. Iets in een naburig dorp. Er is daar iets gebeurd; wat het voorstellingsvermogen ver te boven gaat.Niet door buitenlanders of wat dan ook; maar door nederlanders. Wat daar is gebeurd en het hoe en wat; dat gaat me geen bal aan.
Maar toch…. het zou je kind maar wezen. Men oordeelt en veroordeeld. “Zeker een slechte jeugd gehad; dat men tot zulke dingen in staat is….”
Een zeer goede opvoeding met normen en waarden en alle huiselijkheid; geborgenheid en liefde die je kinderen kan geven….en ja; om alle vooroordelen en oordelen uit de weg te ruimen; zeker geen slechte jeugd gehad… Het was zijn kind; die op welke manier betrokken was bij iets vreselijks wat de landelijke media vaak heeft gehaald…. En geloof me; die opvoeding; die was perfect; en die kinderen heeft het nooit wat ontbroken; of zijn nimmer wat tekort gekomen….
tot oneven

Previous post:

Next post: