Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   zeventien maal de lul

zeventien maal de lul

by de man in de zorg on November 25, 2010

zeventien maal de lul
Als ik ergens op mijn werk een hekel aan heb is het niet iemand verschonen met netjes gezegd “een ongelukje met ontlasting”. Is het ook niet een misschien wel hoge werkdruk, want ik kom bij mijn baas om te werken. Is het ook niet misschien de agressie waar ook ik op mijn werk mee te maken heb.
Neen dat niet, ik werk in de zorg, ouderenzorg…. met dementerende bewoners, dat hoort erbij.
Neen, ik heb een afschuwelijke hekel aan prikken. Niet insuline prikken of een of andere bloedverdunner, maar intra musculair. Nog meer een hekel dan aan intramusculair prikken… het geven van de griepprikken op mijn afdeling. Simpelweg, im prikken doe je 1 maal en klaar. De griepprik geven doe je acht maal (lees bij acht bewoners). Acht maal dat dacht ik toen ik het velletje zag van welke bewoners de griepprik moesten hebben. Morgen prikken we had ik met mijn maatje afgesproken, van uitstel komt… niet afstel, maar toch gewoon prikken

Kwam thuis, en gaf aan tegen mijn vriendin… leuk he, morgen de griepprikken geven…. als je je eigen dood verveel, kom dan even buurten dan kan jij ze geven. Rot op joh…. Weetje als mijn vriendin ergens een hekel aan heeft….. is het prikken 😉
Dus naar mijn werk om te prikken.

Kom we gaan even die bewoners prikken, dan hebben zij hem (het zijn er (gelukkig) maar acht).
Oke, gaf ze aan.
Mijn collega pakte het velletje…
Zeg johan, er zit nog een velletje onder…. het zijn er geen acht, maar we gaan alle bewoners prikken, die daarvoor toestemming voor hebben gegeven.
En daar sta je dan als man inde zorg, denkend dat je acht keer de lul was, met opeens zeventien griepprikken in je hand.
Oke ze zijn gegeven, en het is me weer gelukt. Ik dacht dat ik het had uitgerekend door precies vrije dagen op te nemen als ze gegeven zouden moeten worden en dat ik er mooi onderuit zou komen. Sorry, foutje, misrekening, men (lees mijn aller aardigste collega’s) hadden gedacht, johan kan ze wel geven.
Ik kan het, ik beheers het en spuit zonder probleem, maar ik heb er zo’n ontiegelijke hekel aan. Ik kon mijn snor niet drukken en ik was de lul, goed de lul…. zeventien maal de lul om precies te zijn :(

zeventien maal de lul
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: