Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   zijn trouwdatum zal hij nooit vergeten

zijn trouwdatum zal hij nooit vergeten

by de man in de zorg on February 3, 2011

zijn trouwdatum zal hij nooit vergeten
Oke, ook ik beken, als man zijnde. Vraag aan mij wanneer ik getrouwd ben en ik moet goed nadenken. Maak het nog moeilijker, vraag wanneer ik verloofd ben, en ik zal nog harder moten nadenken.
Mannen, althans bijna alle mannen vergeten dit soort dingen. Dingen zoals de trouwdatum en de verlovingsdatum. En het gekke is, wij mannen krijgen het altijd te horen van de vrouwen dat ze het niet begrijpen dat wij mannen dit soort dingen niet weten

Zo knap vond ik het van een dementerende bewoner op mijn afdeling. Onlangs vijftig jaar getrouw met een lieve vrouw. Zeer veel gaat er misschien langs hem heen, zeer veel vergeet hij misschien. Vergeet hij, want ook hij is niet voor niets op mijn gesloten afdeling opgenomen. Maar ondanks dat hij zeer veel vergeet wist hij zijn trouwdatum, en ja ook de datum gekoppeld aan 2011 kon hij verbinden met vijftig jaar getrouwd zijn.
Ik verbaas me erover en vind het zeer knap. Verbazen en knap omdat ik me toch vaak verbaas bij wat dementerende bewoners omtrent bepaalde dingen nog weten, bijna als verzorgende er bijna vanuit gaande dat zij het niet meer (kunnen) weten.
Hij wist het, ik ben vandaag vijftig jaar getrouwd, en ik vraag me eigenlijk af hoe hij dat wist en ik twijfel.
Twijfel tussen twee redenen waarom hij dit wist.
Ik twijfel tussen “het komt doordat bepaalde data’s gewoon bij (sommige) mannen in het hoofd gestamd zijn, dat we ze niet durven vergeten”. Belangrijke data’s van geboorte jaar en ja einde van de vrijheid jaar; lees, je trouwdatum.
Of zou het gewoon iets anders wezen. Zou hij het toch gewoon onthouden hebben omdat hij ruim vijftig jaar gelukkig getrouwd is met een lieve vrouw, die hij nooit in zijn leve zal vergeten, ook al….. ook al is hij dementerend….?
Hem kennende, en kijkende hoe hij met zijn vrouw opgaat, kan het niet anders wezen dan het laatste. Ze geven gewoon idioot veel om elkaar…

zijn trouwdatum zal hij nooit vergeten
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: