Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   zo flexibel als de zorg zelf

zo flexibel als de zorg zelf

by de man in de zorg on August 28, 2007

zo flexibel als de zorg zelf
“Zo flexibel als de zorg zelf” staat er op de startpagina van optiplan. Optiplan; een programma wat veel in de zorg word gebruikt voor roosters. Roosters maken en beheren.
Ook wij werken met optiplan; en om eerlijk te zijn ondervind ik er winig problemen mee; althans met mijn rooster. Ja; en op zichzelf wel een mooi programma. Je kan exact met 1 druk op de knop zien hoeveel uren je nog moet maken in een jaar; hoeveel je heb gewerkt; hoeveel vrije dagen je nog heb en hoeveel je heb opgenomen. Mooi; dat programma………of niet.

Het is jammer; (ingaand op stukje ingezonden per mail); dat van de term optiplan vaak anders word toegepast en gebruikt. Vakantiedagen verkeerd ingeroosterd; compensatiedagen die automatisch worden ingeroosterd; te veel of te weinig werken; onverantwoord lang werken en meer. Het is de schuld van optiplan. Ja; de maker van het rooster kan er niets aan doen. Alles wat word ingevoerd word bijgehouden en gecontroleerd door optiplan. De maker van een rooster maakt nooit geen fouten en doet bovennoemde dingen nooit. Dat doet optiplan automatisch; word vaak aangegeven; denk ik.

Beste toezender van de mail; optiplan is slechts een rekenprogramma. Een rooster maken word nog steeds door mensen gedaan; en mensen maken die fouten van het inroosteren van vakantiedagen;lange werkweken; misschien soms ongezond roosteren en misschien wel meer; wat jij als mailer aan mij vertelde.
Optiplan; Zo flexibel als de zorg zelf…..hoe flexibel is de roosermaker zelf en hoe worden haar of zijn vakantiedagen; compensatiedagen en meer ingeroosterd. Loopt hij of zij ook altijd zo te klagen over zijn of haar dienstlijst? Zo flexibel als de zorg zelf; voor wie je de dienstlijst maakt denk ik mailer; maar niet in nadeel van jezelf. Zo flexiblel als je van anderen verwacht; verwacht hij of zij niet van zichzelf toch…..tenzij het misschien in hem of haar voordeel is……….dan is alles mogenlijk!

Previous post:

Next post: